Stoofpotje van pompoen, chorizo en kip

Stoofpotje van pompoen, chorizo en kipVoor 4 personen


500 gr kippenfilet

amandelnoten
hazelnootolie
200 gr chorizo

1 grote ui
2 teentjes look
500 gr pompoenblokjes

1 courgette
1 rode paprika
1 tl currypasta
1 tl zachte paprikapoeder
2 el tomatenconcentraat
1 el honing
1 kippebouillonblokje
1 dl water
sap van 1 sinaasappel

verse koriander
peper en zout


Snij de kipfilet in reepjes en bak aan in hazelnootolie, samen met amandelnoten (verbrokkeld), in de wok. Kruid af met peper en zout en giet apart in een ovenschotel.

Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan. Voeg nu de gesnipperde ui en look samen bij de chorizo. Giet dit bij de kippereepjes.

Snij de courgette, paprika en het pompoenvlees in kleine blokjes.

Het mensel van tomatenconcentraat, currypasta, honing, zachte paprikapoeder en verbrokkeld bouillonblokje kort aanbakken in de wok. Blus met het sinaasappelsap.
Voeg de fijngesneden groentjes toe en bak verder aan. Indien nodig water toevoegen.
Verse koriander toevoegen en verder laten garen. Kruid af met peper en zout.
Giet de groentjes bij in de ovenschotel en meng alles door elkaar.

Laat alles een 25-tal minuutjes verder garen in de oven op 180°.
Let er wel op dat de pompoen niet overgaar wordt (geen moes!).


Serveer met rijst of pasta!