Varkenshaasje met jagersaus

Varkenshaasje met jagersaus



INGREDIËNTEN
250 gr champignons

1 sjalot
1 uit

2 dl kalfsfond

1 el maïszetmeel

100 gr spekblokjes

dragon, tijm en laurier

rode porto

1 varkenshaasje


BEREIDING
- Snij de champignons in 4.
- Pel de ui, sjalot en look en hak fijn. Stoof deze aan met de fijngehakte kruiden tijm, rozemarijn en dragon. Voeg ook een laurierblaadjes toe.
- Karamelliseer de uitjes door wat suiker toe te voegen.
- Bak de spekjes mee aan en blus met rode porto
- Voeg de champignons toe en laat goed uitkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond erbij.
- Als de saus niet dik genoeg is, voeg wat maïszetmeel erbij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het varkenshaasje en werk af met fijngesnipperde peterselie.


SERVEERTIP

Varkenshaasje met jagersaus, heerlijk geserveerd met gestoofde groentjes  (wortelen, witlof, boontjes), gestoofde peertjes en kroketjes