Varkenshaasje met jagersaus
INGREDIËNTEN
250 gr champignons
1 sjalot
1 uit
2 dl kalfsfond
1 el maïszetmeel
100 gr spekblokjes
dragon, tijm en laurier
rode porto
1 varkenshaasje
BEREIDING
- Snij de champignons in 4.
- Pel de ui, sjalot en look en
hak fijn. Stoof deze aan met de fijngehakte kruiden tijm, rozemarijn en dragon.
Voeg ook een laurierblaadjes toe.
- Karamelliseer de uitjes door
wat suiker toe te voegen.
- Bak de spekjes mee aan en blus
met rode porto
- Voeg de champignons toe en
laat goed uitkoken. Voeg vervolgens de kalfsfond erbij.
- Als de saus niet dik genoeg
is, voeg wat maïszetmeel erbij.
- Breng op smaak met peper en
zout.
- Bak het varkenshaasje en werk
af met fijngesnipperde peterselie.
SERVEERTIP
Varkenshaasje
met jagersaus, heerlijk geserveerd met gestoofde groentjes (wortelen, witlof, boontjes), gestoofde
peertjes en kroketjes