Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
Smakelijk! Een nieuw, en gezond, receptje!
Bereiding
Smakelijk! Een nieuw, en gezond, receptje!
• 150 gr quinoa
• 500 gr kippengehakt
• 2 paprika’s (rood en groen)
• 1 zoete paprika
• 1 courgette
• 2 wortelen
• 600 gr tomatenblokjes (1 blik)
• 1 à 2 chilipepers (naar keuze)
• 1 ui
• 2 teentjes look
• 4 takjes oregano
• 4 takjes tijm
• 2 takjes rozemarijn
• 4 blaadjes laurier
• enkele takjes verse basilicum
• 80 g tomatenpuree
(geconcentreerd)
• geraspte kaas
• 150 gr. mascarpone
• 1bol mozerella
• Peper en zout
• Olijfolie
• Kook de quinoa gaar in water met
zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 12 à 15
minuten nodig.
• Bak het kippengehakt en voeg
kruiding toe naar eigen voorkeur.
• Verwarm de oven voor op 200
graden (hetelucht)
• Pel en snipper de ui en hak de
knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Samen met de
verse kruiden en tomatenconcentraat.
• Snij de groenten (courgette, paprika’s
en wortelen) in kleine blokjes en bak deze mee. Roerbakken in de wok is hier
perfect voor!
• Voeg nu de tomatenblokjes toe.
• En de mascarpone.
• Voeg in een ruime ovenschotel de
quinoa, het kippengehakt en de beetgare groenten samen. Meng goed onder elkaar.
• Werk af met dunne sneetjes
mozerella en geraspte kaas.
• Bak de ovenschotel in 15 – 20
minuten af in de oven.