Ovenschotel met quinoa en mascarpone

Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
Smakelijk! Een nieuw, en gezond, receptje!
  150 gr quinoa
  500 gr kippengehakt
  2 paprika’s (rood en groen)
  1 zoete paprika
  1 courgette
  2 wortelen
  600 gr tomatenblokjes (1 blik)
  1 à 2 chilipepers (naar keuze)
  1 ui
  2 teentjes look
  4 takjes oregano
  4 takjes tijm
  2 takjes rozemarijn
  4 blaadjes laurier
  enkele takjes verse basilicum
  80 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  geraspte kaas
  150 gr. mascarpone
  1bol mozerella
  Peper en zout
  Olijfolie

  Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 12 à 15 minuten nodig.
  Bak het kippengehakt en voeg kruiding toe naar eigen voorkeur.
  Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Samen met de verse kruiden en tomatenconcentraat.
  Snij de groenten (courgette, paprika’s en wortelen) in kleine blokjes en bak deze mee. Roerbakken in de wok is hier perfect voor!
  Voeg nu de tomatenblokjes toe.
  En de mascarpone.
  Voeg in een ruime ovenschotel de quinoa, het kippengehakt en de beetgare groenten samen. Meng goed onder elkaar.
  Werk af met dunne sneetjes mozerella en geraspte kaas.
  Bak de ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven.