Sushi-time: Surimi-rolletjes met asperges en shiitake

Sushi-time:
Surimi-rolletjes met asperges en shiitake (24 stuks)
6 groene asperges
Verse shiitakes
Portie gekookte sushi-rijst
Surimi
Nori-vellen
Wasabi-pasta
Plantaardige olie

1. Kook de asperges 3 minuten gaar, snij deze in stukken van ca. 9cm en laat deze afkoelen.
2. Verhit de olie en bak de verse shiitakes gaar (zonder steeltjes en in plakjes gesneden)
3. Leg wat rijst op een nori vel, verdeel een beetje wasabi-pasta over de rijst. Leg er een asperge en stukjes surimi op, en werk af met shiitakes.
4. Rol het vel op, en druk aan, met een sushi-matje.
Leg de rolletjes minimum 3 uur in de frigo.

Voor het serveren: snij de rolletjes in plakjes. 

Schik op een bord en serveer!
Smakelijk!