Appelsoep met gember (voor 4 personen)

1 l kippenbouillon
4 zoete appels
1 eetlepel boter
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 cm verse gemberwortel
2 eetlepels zacht kerriepoeder
Citroensap
Verse bieslook
Nootmuskaat
Peper en zout

- Schil de appels, snij ze in blokjes.
- Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
- Schil en rasp de gemberwortel.
- Bak de appels en de sjalotsnippers een paar minuten in de hete boter.
- Strooi er dan het kerriepoeder bij en roerbak tot de aroma's vrijkomen.
- Voeg er de knoflook en de gember aan toe.
- Schenk er de bouillon bij. Dek af en laat 15 minuten zacht koken.
- Mix de soep.
- Breng ze op smaak met citroensap, een vleugje nootmuskaat, peper en zout.
- Werk af met gesnipperde bieslook en serveer goed warm