Zoete aardappel met spekjes en chorizo


Zoete aardappel met spekjes en chorizo (2 à 3 personen)

1 grote zoete aardappel100 gr gerookte spekblokjes
150 gram chorizo (pikant)
½ rode paprika
½ groene paprika
¼ komkommer
¼ courgette
100gr peul-erwtjes
½ wortel
1 sjalot
6 teentjes look
100 ml room
1 eetlepel tomatenconcentraat
2 soeplepels Thaise zoete chilisaus
2 soeplepels sojasaus 

- Bak de sjalot en knoflook aan in boter
- Voeg de spekblokjes en fijngesneden chorizo toe
- Voeg blokjes paprika, komkommer, courgette, peulerwtjes en wortel toe 

- Kook de zoetaardappel, ongeschild, gaar
- Haal uit de schil en pureer de zoetaardappel
- Voeg de room toe, een eetlepel tomatenconcentraat, 2 soeplepels Thaise zoete chilisaus en 2 soeplepels sojasaus
- Vermeng de puree met de spekblokjes, chorizo en groentjes
- Kruid af met peper

- Giet alles in een bakschotel en werk af met geraspte Emmental en Parmezaan
- Laat een half uurtje in de over gratineren (180°)

Smakelijk!