Zoete aardappel met spekjes en chorizo (2 à 3
personen)
1 grote zoete aardappel100 gr gerookte spekblokjes
150 gram chorizo
(pikant)
½ rode paprika
½ groene paprika
¼ komkommer
¼ courgette
100gr peul-erwtjes
½ wortel
1 sjalot
6 teentjes look
100 ml room
1 eetlepel tomatenconcentraat
2 soeplepels Thaise zoete chilisaus
2 soeplepels sojasaus
- Bak de sjalot en knoflook aan in boter
- Voeg de spekblokjes en fijngesneden chorizo toe
- Voeg blokjes paprika, komkommer, courgette,
peulerwtjes en wortel toe
- Kook de zoetaardappel, ongeschild, gaar
- Haal uit de schil en pureer de zoetaardappel
- Voeg de room toe, een eetlepel
tomatenconcentraat, 2 soeplepels Thaise zoete chilisaus en 2 soeplepels
sojasaus
- Vermeng de puree met de spekblokjes, chorizo en
groentjes
- Kruid af met peper
- Giet alles in een bakschotel en werk af met
geraspte Emmental en Parmezaan
- Laat een half uurtje in de over gratineren
(180°)
Smakelijk!