Scampi diabolique

Scampi diabolique (4 personen)
24 gepelde en gekuiste scampi’s
100 ml olijfolie
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels tomatenpuree
3 dl room
2 dl witte wijn
fijn gesneden groenten ( 1 ui, 1 kleine wortel en 1/2 rode paprika)
chili pepers naar duivelse smaak
verse groente tuinkruiden, bijvoorbeeld 4 tot 6 takjes dragon, of fijngesnipperde bieslook, of fijngehakte peterselie of fijngehakte verse koriander
1 dl water
1 blokje groentenbouillon
1 geperst teentje knoflook
peper

- Kruid de garnalen met peper
- Bak de scampi’s in de olijfolie langs beide zijden
- Als ze gekleurd zijn en bijna gaar, leg ze apart op een bord en hou ze warm
- Doe de fijngesneden groenten en het geperste teentje knoflook in de pan
- Blus met de witte wijn en het water met de groentenbouillon en breng aan de kook
- Voeg dan de ketchup, de tomatenpuree en de room toe en roer alles door elkaar
- Laat eventjes inkoken
- Voeg de fijngesneden chili peper bij de saus, samen met de verse tuinkruiden
- Als laatste voeg opnieuw de scampi’s toe

Serveer met vers ciabatta brood met noten.