Tiramisu

Tiramisu (voor 4 à 6 personen)

2 pakken lange vingers
6 eieren
500 gr mascarpone
6 eetlepels basterdsuiker
Amaretto
Sterke koffie
Cacao-poeder

- Splits de eieren en klop het eiwit stijf
- Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer er de mascarpone door
- Daarna beiden samenvoegen: voorzichtig onder elkaar mengen. Zorg dat het mengsel luchtig blijft!
- Zet een stevige kop koffie en voeg een (serieuze) scheut Amaretto toe. Laat afkoelen

- Neem een schaal en bedek de bodem met 1laag mascarpone-mengsel
- Dop de lange vingers in de koffie en leg ze 1 voor 1 in de laag mascarpone
- Strooi een dun laagje gezeefde cacao-poeder
- Herhaal dit en eindig met een laag mascarpone-mengsel
- Alles minstens 4uur in de koelkast laten staan; een nachtje laten rusten is ideaal...