AVOCAAT
Ingrediënten (voor 1l)
10 ei-gelen
200 cc pure alcohol van 96 volume %
300 gram zeer fijne, witte suiker
20 gram vanille suiker
385 ml gecondenseerde melk (het ganse
blik)
Waarop je moet letten tijdens de bereiding:
• Zorg ervoor dat alle suiker opgelost
is vooraleer het drankje in de bokalen te gieten:
zeer goed mengen is de boodschap!
zeer goed mengen is de boodschap!
• Voeg pas als laatste de alcohol toe
zodat de eigelen niet gaan schiften
Bereiding:
•
Scheid de eiwitten van de eigelen en
gebruik de eiwitten voor andere recepten
(bv. chocomousse, meringue-koek,...).
•
Doe de eigelen in een kom, klop even
los en voeg er dan onder voortdurend kloppen met de mixer op volle snelheid de
suiker en de vanillesuiker bij. Blijf kloppen tot alle suikers zijn opgelost
(afhankelijk van de grootte van de kristallen kan dit wel een 10tal minuten
duren).
•
Zet de mixer op lage snelheid en klop
eerst langzaam de melk doorheen de eigelen.
•
Giet dan langzaam de alcohol erbij en
klop verder op lage snelheid door het eimengsel.
Als alles homogeen gemengd is, giet je de advocaat in
potjes en laat in de ijskast opstijven.
Hoe langer de advocaat in de ijskast
rust, hoe dikker de advocaat wordt.