Stoofpotje van hert met wintergroentjes

Stoofpotje van hert geserveerd met wintergroentjes

gestoofd witloofje, wortelen, peertje gepocheerd in rode wijn en aardappelkroketjes

Voor 8 personen
2 kg hertenvlees
4 wortelen
2 takjes selder, witte
4 uien
2 sneetje peperkoek
30 g bittere chocolade
2 el bloem
6 el rode bessengelei
1 fles rode wijn
2 glazen cognac
140 g boter
4 el maïsolie
4 blaadjes laurier
2 takje tijm
24 peperbollen
peper
zout


Voorbereiding
  • Snij de uien, de witte selder en de wortelen fijn.
  • En stoof deze gaar in boter, samen met lijm, laurier, gecrashte peperbolletjes en maisolie.
  • Blus met de rode wijn en cognac.
  • Snij het vlees in stukken van ongeveer 4 cm en voeg het toe. 
  • Laat 1 uurtje zachtjes verder garen.
  • Haal het vlees uit de groenten en zet apart.
  • Laat het groentenmengsel uitlekken en hou het kookvocht over voor de saus.
  • Bak de stukken vlees in boter aan alle kanten bruin. Kruid met zout en peper en strooi er de bloem over.
  • Giet het opgevangen kookvocht over het vlees. 
  • Voeg de peperkoek en chocolade toe, samen met de rode bessen gelei.
  • Laat alles 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel, op een zacht vuurtje.

Laat een nachtje rusten.

Serveer dit stoofpotje met winterse groentjes:
gestoofd witloof, wortelen, peertje gepocheerd in rode wijn en aardappelkroketjes.