Stoofpotje van hert geserveerd met wintergroentjes
gestoofd witloofje, wortelen, peertje gepocheerd in rode wijn en aardappelkroketjes
Voor 8 personen2 kg hertenvlees
4 wortelen
2 takjes selder, witte
4 uien
2 sneetje peperkoek
30 g bittere chocolade
2 el bloem
6 el rode bessengelei
1 fles rode wijn
2 glazen cognac
140 g boter
4 el maïsolie
4 blaadjes laurier
2 takje tijm
24 peperbollen
peper
zout
Voorbereiding
2 glazen cognac
140 g boter
4 el maïsolie
4 blaadjes laurier
2 takje tijm
24 peperbollen
peper
zout
Voorbereiding
- Snij de uien, de witte selder en de wortelen fijn.
- En stoof deze gaar in boter, samen met lijm, laurier, gecrashte peperbolletjes en maisolie.
- Blus met de rode wijn en cognac.
- Snij het vlees in stukken van ongeveer 4 cm en voeg het toe.
- Laat 1 uurtje zachtjes verder garen.
- Haal het vlees uit de groenten en zet apart.
- Laat het groentenmengsel uitlekken en hou het kookvocht over voor de saus.
- Bak de stukken vlees in boter aan alle kanten bruin. Kruid met zout en peper en strooi er de bloem over.
- Giet het opgevangen kookvocht over het vlees.
- Voeg de peperkoek en chocolade toe, samen met de rode bessen gelei.
- Laat alles 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel, op een zacht vuurtje.
Laat een nachtje rusten.
Serveer dit stoofpotje met winterse groentjes:
gestoofd witloof, wortelen, peertje gepocheerd in rode wijn en aardappelkroketjes.