Chocomousse
Voor 4 personen
100 gr chocolade
30 gr boter
50 ml room
20 gr suiker
5 eiwitten
Bereiding
•
Smelt de boter met de chocolade op een laag vuurtje. Chocolade moet
traag smelten anders gaat hij aanbakken. De boter moet ook traag smelten. Als
hij te heet wordt, verliest hij smaak. De gesmolten boter moet zijn structuur
behouden. Bij het afkoelen zorgt de boter immers voor de stijfheid van de
mousse.
•
Giet de room bij de gesmolten chocolade.
•
Klop het eiwit op met de suiker. Bij het opkloppen van de eiwitten is
het uiterst belangrijk dat het recipiënt en de kloppertjes van de mixer proper
zijn. Eiwit zal nooit stijf worden als er vet in de buurt is. Zorg er bij het
scheiden van eiwit en eigeel ook voor dat er geen eigeel in het eiwit komt.
Meng het
opgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Zorg dat ze allebei op
kamertemperatuur zijn. Als de chocolade te warm is, gaat het eiwit direct
vloeibaar worden. Als het te koud is, gaat de chocolade direct klonteren.
Even geduld en smullen maar!