Butternut met gember

Butternut pompoensoepje met gember en knapperige spekjes


1 butternut pompoen
1,5 liter water

sap van 2 sinaasappels
1 wortel
2 groentebouillonblokjes
2 currybouillonblokjes
1 theelepel nootmuskaat

½ theelepel chilipoeder
½ theelepel currypoeder
100 gram gerookte spekblokjes

2 sjalotten
1 teentje look
1 cm geraspte gember
boter
room


Bereiding
  • Verwijder de zaadjes van de butternut pompoen. Snijd de pompoen in kleine stukken.

  • Pel de ui en look en snij deze fijn.

  • Schil de wortelen en snij deze in kleine stukken
  • Doe wat boter in de pan, stoof de sjalotten en look aan samen met gember, chilipeper , currypoeder en nootmuskaat en blus met sinaasappel.
  • Voeg nu de pompoenblokjes en wortel toe en laat deze nog 3 minuten mee bakken.

  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de pompoenen en breng de pompoensoep aan de kook.

  • Laat de soep voor ongeveer 25 minuten koken.

  • Zodra de groenten gaar zijn kan je de soep pureren met een staafmixer.
  • Bak de spekjes krokant 
  • Serveer de soep met vleugje room en krokante spekjes