Butternut pompoensoepje met gember en knapperige spekjes
1 butternut pompoen
1,5 liter water
sap van 2 sinaasappels
1 wortel
2 groentebouillonblokjes
2 currybouillonblokjes
1 theelepel nootmuskaat
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel currypoeder
100 gram gerookte spekblokjes
2 sjalotten
1 teentje look
1 cm geraspte gember
boter
room
Bereiding
- Verwijder de zaadjes van de butternut pompoen. Snijd de pompoen in kleine stukken.
- Pel de ui en look en snij deze fijn.
- Schil de wortelen en snij deze in kleine stukken
- Doe wat boter in de pan, stoof de sjalotten en look aan samen met gember, chilipeper , currypoeder en nootmuskaat en blus met sinaasappel.
- Voeg nu de pompoenblokjes en wortel toe en laat deze nog 3 minuten mee bakken.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de pompoenen en breng de pompoensoep aan de kook.
- Laat de soep voor ongeveer 25 minuten koken.
- Zodra de groenten gaar zijn kan je de soep pureren met een staafmixer.